Back 2 Sweden! Nästan iallafall

Heej! Det är jag igen! Alexander! Nu var det ju inte så att det enda vi har gjort idag var att rocka runt på Olympiastadion. Icke! Olympiastadion var bara en mellanstation på väg till slutmålet - IKEA.
Vuxenpoängplockare som vi börjat bli hade vi gjort en inköpslista. Det skulle inhandlas:
* 2st elförgrenare
* 1 st diskborste
* 1 st kaffebryggare
* 1 st osthyvel
* underlägg till tallrikar och kastruller
och sist men inte minst:
*1st madrass
Vi har växt ifrån vår queenssize bed och insett att den inte är stor nog för oss båda. Vi har därför förstått att det helt enkelt bara är att dra ett streck över det hela och gå vidare.
En 90x200 sultanmadrass, två elförgrenare, en kaffebryggare, underlägg och tre diskborstar (det var rea så jag slog till) rikare begav vi oss någon timme senare till korvbistrot. Inte nog med att vi hade fått tag på nästan allt vi hade på listan, vi hade även hunnit med lite klassisk spontanshopping och fått med oss en utelampa, fyra plastmått, två filtar och en massa ljus. Jag hade även på härligt jättedålig tyska försökt fråga varfan wettextrasor fanns. Irriterad och stressad som jag var började jag gestikulera och tvätta en köksbänk i luften. Men vad hjälpte det. Hon förstod varken ordet wettextrasa eller mitt lugna och tydligande gestikulerande. Det slutade i katastrof. Det blev ingen Wettextrasa.
Vi var emellertid nöjda ändå. Färdigshoppade som vi var hade vi inte bara fått allting vi behövde (minus Wettextrasa och osthyvel, plus lampa, ljus, filtar och måttsats) utan hade också klättrat upp till en tia på vuxenpoängsskalan, en skala vi kommer hålla uppdaterad och informera mer om snart. Vi var hungriga och patriotiska och bestämde oss för att shoppa upp oss på lite svenskt. Det blev köttbullar, gräddsås och lingonsylt och lite kakor och godis för sos-barnbyar-aktuelle pinnsmale Gustav. Jag åt massa massa korv, mat mat. Vi gick därifrån mätta och patriotiska men saknade moffa lite.
Något som var både kul och faktiskt lite oväntat var att oerhört mycket var på svenska. Inte bara de klassiska IKEA-namnen utan likväl maträtter, reklamer och diverse.


Det tyckte Gustav om


Erfaren möbelvaruhushunk


IKEA är sig likt, även i Tyskland


Schwedenshop blir på svenska "Sverigeshop"


Standard IKEA-pill

Det var nog allt från oss for now. Mazza kärlek! /super-gurra och kalas-alex


Kommentarer
Postat av: Jonathan Fritzsche

Like :)

2010-09-28 @ 23:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0