Berättelsen om fabriksbaren och de två groggludrena

Med Grodhostellet i ryggen begav det sig till ett litet men fräscht pizzahak som vi direkt fattade tycke för. En schysst pizzaslice som i valdi (najs) hade kostat typ EUR 5.50 kostade här EUR 1.80. Jag tog mig två stora slices och två flasköl som jag allt som allt fick punga EUR 6.20 för. Vi blev mätta och glada.
Vi hade på måndagskvällen träffat en trevlig irländare som bombade oss med sms. Jobbigt? Nja. Kul med lite uppskattning? Absolut. Vackra och uppskattade som vi kände oss gick vi med på att ta en barrunda med honom och hans grupp och begav oss därför ner från Berlins motsvarighet till norra Norrland till en bar som hette Zapata. Baren vi hamnade på var helt fantastisk. Man började med att gå igenom en typ gammal fabriksbyggnad med kyrkoliknande högt i tak och kom sedan ut på en stor sandbeströdd innergård. Väl därinne fanns det ett dussintal olika små barer. Någon i ett skjul, någon i ett tält och någon i en gammal Volkswagenbuss. En jägershot kostade 1 euro. Vi rockade på med tyskölen serverad i estetiskt inkorrekta plastglas. Det bjöds på gammal Stones och Dire Straits och även lite underhållning:
Det var av någon anledning fotoförbud inne i fabriken och på innergården men jag tjuvade lite och lyckades iallafall paparazzifota underhållningen och lite husfasader så att ni får en liten liten bild av hur det såg ut
Barrundan fortsatte till diverse randombarer av varierande kvalitet. Jag och Gustav började båda, trots trevliga ölpriser och jägermeistershots som medföljde vad man än köpte, känna att plånboken hade krympt så pass mycket att någonting drastiskt behövdes göra. Vi klarade oss utan drastiska åtgärder för det visade sig att den trevlige irländaren som hade bjudit in oss till barrundan hade fattat så pass mycket tycke för oss att han gärna kunde tänka sig att betala för oss. Även hans brittiske vän stämde in i öl- och drinkköparsången och bjöd oss frikostigt. Härligt tyckte vi och cruisade genom natten med fulla magar och nästan lika fulla plånböcker. Efter alla otroliga Kallishistorier från diverse osofta tjejkompisar tänkte vi att det var vår tur att pröva på groggludrandets ädla konst, och som vi lyckades.
Irländsk vän Paul med groggluder


Den irländske vännens brittiske kollega. Han var inte britt utan kom ursprungligen från Zimbabwe men hade flyttat till England när Mugabe började grisa runt som värst. Det var riktigt intressant att höra. Att gå från Afrikas modellnation till det kaosland det har blivit idag är en schysst bedrift. Utpal, som han hette, berättade historier från när han hade varit där för tre år sen och hälsat på sin familj. Folk hade sprungit med sina lönecheckar och direkt handlat så mycket mat man bara kunde för att efter en timme kunde månadslönen vara värd precis ingenting. Det har emellertid äntligen skett förändring och handel med USD har temporärt införts vilket redan har gjort att mataffärena fyllts och ekonomin förbättrats, at least that's what Utpal told me.
Kvällen avslutades på en nattklubb under S-bahnlinjen som såg ut precis som vad den var -en gammal tågtunnel. Tre dansgolv varav ett spelade rock, ett typ pop/rnb/tuggummimusik och ett schysst house. Efter diggande till partouze och andra Swedish House Maffia classics fick Gustavs mage nog och ville hem. Glatt salongsberusade skulle vi ta oss hem till Prenzlauer Berg. Det visade sig att vi i princip behövde ta oss från södra delen av fyramiljonerstaden Berlin till norra. Det var en redig cykeltur men tack vare ett lockande grodhostel och vassa cyklar tog vi oss hem helskinnade.
Väl på vårt älskade grodhostel somnade jag på mina sedvanliga tre sekunder och Gustav fick gå i sporrsträck till grodtoan halva natten. Summa summarum en hellyckad utekväll i fantastiska Berlin! Nu ska vi alldeles snart åka över och installeras oss i vår alldeles egna lägenhet. Frobenstrasse here we come!
Glada grodhälsningar Gustav & Alex

Kommentarer
Postat av: Julia w

"...diverse osofta tjejkompisar." fuck you man

2010-09-23 @ 17:26:23
Postat av: Anonym

word på alex. lycka till med lägenhetsletandet

2010-09-23 @ 20:21:16
Postat av: Anonym

word på alex. lycka till med lägenhetsletandet

2010-09-23 @ 20:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0