Och så börjar det

Utan en blund i ögonen pallrade vi oss upp alldeles alldeles för tidigt för att hinna med vårt härliga lågprisflyg från arlanda. Efter farväl av diverse, mer eller mindre, ledsna föräldrar (Gustavs mamma var av förklarliga skäl ledsnare än mamma och pappa) och charmande av tjejen i incheckningsdisken kom vi igenom säkerhetskontrollen med tio kilos incheckad extraövervikt och varsitt leende på läpparna. Stek som jag är hade jag webb-checkat-in oss på rad ett så flygningen blev ett sant, men sovande nöje.
När vi yrvakna inser att vi precis har landat (och inte kan begripa att det bara har tagit 1 timme och en kvart till vårt nya liv) tar vi oss ut i den kyliga och fräscha tyska lördagsluften. Vårt flyt bara fortsätter så när våra väskor rullar in på bandet som nummer ett, två, tre och fyra prisar vi Allah och tar oss ut genom tullen.
Spontant har fått bli ett ledord för vår Tysklandsflytt så när vi står bland högljudda turkiska taxichaufförer i arrival hallen inser vi att vi måste ha någon stans att bo. Vi ringer upp svenska kyrkans akuttelefon där de svarar att deras gästrum inte är öppna under helgen, lol. Det blir istället till att freebasea, något vi tidigare både har god erfarenhet av och en erkänd talang för. Vi sätter oss i en taxi (no biggie) och ber föraren släppa oss någonstans i Mitte där vi trodde att det skulle ligga ett schysst vandrarhem. Det gjorde det inte. På Torsstrasse 60 ligger numera istället någon typ djurklinik/knarkaffär, oklart vad det var, så vi traskar vidare. Tillslut hittar vi Circus Hostel. Vi möts av en glad och fin tysk receptionist som berättar att de har en lägenhet kvar för EUR 48. Fett tänker vi och slår till. Jag var väldigt nära att till Gustav, på mitt sedvanligt opassande sätt, kommentera receptionistens utseende, men låter bli. Tur var väl det för när hon hör att vi pratar svenska börjar hon slänga sig med massa svenska artighetsfraser, det visar sig att hon har en svensk pojkvän och har pluggat svenska på universitetsnivå. Pust tänker jag.
Här kommer några bilder från hotellet och vår lägenhet:


Lobbyn


Vårt rum


Gustav i himmelssäng

Till lunch bar det iväg på en kanonsoft libanesisk restaurang som var lika prisvärd som den var god.
Matbild till Micke, Adam och Moffa

Resten av för- och eftermiddagen gick åt till att softa runt och uträtta lite ärenden runt Alexanderplatz. Här kommer lite turistbilder lightversion:


Råcool graffiti över en hel husvägg


Classic Alexanderplatz


Classic Alexander

Jeppas pappa Conny driver eget härnere

När vi sen kom hem sov vi i tre helt otroligt härliga timmar och efter diverse lägenhets- och cykelsökande gick vi ner och åt. I matväg verkar multikultistaden Berlin ha något att erbjuda alla. Vi tackade och tog emot och satte i oss varsin mexikansk fajita som kom ut i en sprakande het stekgryta (nytt ord)
Det diskuterades "trötta brudar", något Gustav inte var sen att illustrera

Vi har idag lärt oss att det finns fantastiskt mycket skojare ute på tyska lägenhetssiter, att tyska tjejer är söta bara man anstränger sig lite och att Berlin är en helt otroligt häftig och mångfacetterad stad med avslappnade och underhållande människor.
Vi saknar Tidgård och hoppas ni sover lika gott som vi. Imorgon ska det köpas cykel och gås på norsk gudstjänst. Viel Spass und Bis Morgen!
Gustav & Alex
(Alex skriver)

Kommentarer
Postat av: Ainan

Saknar också Tidgård

2010-09-19 @ 02:59:17
URL: http://tidgårdtillisrael.pa.eif
Postat av: Dréan

Hej,



det ska bli jätteroligt att följa er :-) och Berlin är verkligen en fantastisk stad! Mamma, Rosanna och Kenneth hälsar!

2010-09-19 @ 09:46:57
URL: http://dreann.blogg.se/
Postat av: Ace

Å vilken teaser-bild på mat! nu blev ja ju hungrig (viktigt att veta är att jag precis tryyckt i mig 500g potatissallad och en hel grillad kyckling)

2010-09-20 @ 21:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0