Svenska flickor || tyska fester

Berlin sätter sina spår. Tro oss. Efter snart två veckor i huvudstaden hade en läskig känsla smugit sig in i huvudet och nästan slagit rot och blivit ett faktum. Fest i Berlin är roligare än fest i Stockholm?!

Vi började dagen med lite sällskap och how i met your mother, sedan bar det av mot Mcfit!(Mc'donalds eller vårt gym?)

Efter att vi tränat och handlat valde jag att bli soffaliggande i några timmar. Alexander den Hurtige gav sig istället ut på stan på jakt. Med kartan i handen, cykeln mellan benen och med ett par nya glasögon i sikte gav han sig av ut i storstadsdjungeln. Kom hem 4 timmar senare med goda nyheter.
-"Imorgon ska vi ut och handla glasögon. Du ska med som smakråd!"(detta har ju självklart inte gjorts idag då gårdagskvällen blev lite hård i kanterna)

Vad gjorde vi då igår under de senare timmarna på dygnet?
Vi skulle på Blinddate Berlinerstyle. Alexander hade konfirmerats med en enligt honom spontan och rolig tjej för cirka fyra långa år seda. Hade träffat henne en gång på en studentskiva och lägligt nog kommit underfund med att hon befann sig i Berlin sedan början av September. Över facebook fördes samtal och planen blev förkrök hos tjejerna strax efter nio. I vanligt Alexandermaner blev vi sena, trots att alexander en timme och tio minuter innan den bestämda tiden hoppat in i duschen. Vi lämnade lägenheten och fann en rulle konfektyr i form av marabou mint som fick bli en liten present. Nervösa och med alla tänkbara icebreakers i huvudet gick vi fem trappor utan hiss upp. Ringde på fel dörr, knackade fel igen för att till slut hitta rätt.

Tjejerna var väldigt trevliga(med betoning på väldigt). Samtalen avlöpte varandra och handlade om allt från fotoautomatsbilder från barer i Berlin till vår svenska politik. Klockan slog ett så vi var redo att rocka. Taxin styrde mot Watergate men kön var brutal. Planen blev cookies men det visade sig bara vara öppet tors-lörd. Matrix blev det. Allt som hände var precis så berlin det ska vara, röj, billig öl, alternativa människor från hela världen och sjukt nog två ganska snygga tjejer!

Sedan bar det av till avslaget efterfestande på hemlig ort för att sedan ta sig hem till tjejerna och se på Berlin Calling.

Det var hela dagen och Kameran har dessvärre inte varit med under dagen bravader, sorry...


Hockey, hockey, hockey...

Natten hade varit lång med lite nostalgisk kvällspoker i skype som sedvanligt mynnat ut i ett god natt när turnering abrupt tar slut. Blev som alla andra dagar väckt av Alexander. Han ler härligt när han nästan för mjukt säger heeeej när mina ögon blint stirrar in i morgonsolen. Dagen har varit en typiskt dag i Berlin. Mycket på kartan, men allt har inte hunnits med. Vi tog våra cyklar och trampade ivrigt mot JFK-Platz, där var väntetiden för att skriva in sig som boende i Berlin 4 timmar. Vi valde att boka tid på tisdag istället. Vi for upp längs Martin Luther-strasse för att besöka diverse gym, men det visade sig vara snordyrt så istället för att göra av med pengar där köpte Alexander istället en ny mp3-spelare samt en väldigt fin stickad tröja.

Nästa anhalt på resan blev hem, då jag klantigt nog glömt var nästa gym låg. Vi tankade med lite tonfisk på burk och tog oss till nästa gym. Efter en kort och intensiv gymsession for vi hemåt i hög fart. Det var uppdukat för derbyfest.

Matchen var på förhand beställd. Tifon var vackra samtidigt som spelarna var på ingång. Om matchen behöver vi väl inte säga mer än att - "gåshud ljuger inte / tack för kaffet" 5-2 AIK i årets första derby. 4 november väntar vi på med skräckblandad glädje.

Glädje

Glädje för oss båda! John norman med kungligt målfirande


Random gårdare som ser ledsen ut = glädje

Back 2 Sweden! Nästan iallafall

Heej! Det är jag igen! Alexander! Nu var det ju inte så att det enda vi har gjort idag var att rocka runt på Olympiastadion. Icke! Olympiastadion var bara en mellanstation på väg till slutmålet - IKEA.
Vuxenpoängplockare som vi börjat bli hade vi gjort en inköpslista. Det skulle inhandlas:
* 2st elförgrenare
* 1 st diskborste
* 1 st kaffebryggare
* 1 st osthyvel
* underlägg till tallrikar och kastruller
och sist men inte minst:
*1st madrass
Vi har växt ifrån vår queenssize bed och insett att den inte är stor nog för oss båda. Vi har därför förstått att det helt enkelt bara är att dra ett streck över det hela och gå vidare.
En 90x200 sultanmadrass, två elförgrenare, en kaffebryggare, underlägg och tre diskborstar (det var rea så jag slog till) rikare begav vi oss någon timme senare till korvbistrot. Inte nog med att vi hade fått tag på nästan allt vi hade på listan, vi hade även hunnit med lite klassisk spontanshopping och fått med oss en utelampa, fyra plastmått, två filtar och en massa ljus. Jag hade även på härligt jättedålig tyska försökt fråga varfan wettextrasor fanns. Irriterad och stressad som jag var började jag gestikulera och tvätta en köksbänk i luften. Men vad hjälpte det. Hon förstod varken ordet wettextrasa eller mitt lugna och tydligande gestikulerande. Det slutade i katastrof. Det blev ingen Wettextrasa.
Vi var emellertid nöjda ändå. Färdigshoppade som vi var hade vi inte bara fått allting vi behövde (minus Wettextrasa och osthyvel, plus lampa, ljus, filtar och måttsats) utan hade också klättrat upp till en tia på vuxenpoängsskalan, en skala vi kommer hålla uppdaterad och informera mer om snart. Vi var hungriga och patriotiska och bestämde oss för att shoppa upp oss på lite svenskt. Det blev köttbullar, gräddsås och lingonsylt och lite kakor och godis för sos-barnbyar-aktuelle pinnsmale Gustav. Jag åt massa massa korv, mat mat. Vi gick därifrån mätta och patriotiska men saknade moffa lite.
Något som var både kul och faktiskt lite oväntat var att oerhört mycket var på svenska. Inte bara de klassiska IKEA-namnen utan likväl maträtter, reklamer och diverse.


Det tyckte Gustav om


Erfaren möbelvaruhushunk


IKEA är sig likt, även i Tyskland


Schwedenshop blir på svenska "Sverigeshop"


Standard IKEA-pill

Det var nog allt från oss for now. Mazza kärlek! /super-gurra och kalas-alex


Idrott

Idrott har vi under de senaste dagarna haft överallt runt omkring - något som självklart inte rört oss. Vi sitter hellre här, på Frobenstrasse och luktar på datorerna.

Igår gick Berlin maraton av stapeln (här i Berlin). Tusentals idioter var ute och sprang så vi traska ner till Bülowstrasse, 50 tunga steg bort. Vi både skrattade och grät. Vi skrattade för att vi var väldigt väldigt glada att vi inte var ute i ösregnet och astmaanfallade oss igenom de dryga fyra milen maratonloppet utgör. Vi grät även lite inombords för att vi har tränat alldeles för lite härnere (ingenting). Det är lite kul för de enorma skillnaderna i Gustavs och mina kroppsformer blir bara ännu mer enorma. Gustav ser mer och mer ut som en malariautsvulten stackars östafrikan och jag har byggt vidare på min härliga påronform och ser snart ut som en gravid mamma. Det är så vi ser ut just nu. Typ lite som Helan och Halvan, fast bara sorgligt.
Men imorgon blir det förändring för då ska det köpas gymkort. För att citera en idol:

Niklas Bigl Efter en veckas utan träning pga alkohol i överflöd och förkylning så ere äntligen dags att biffa till sig!!!


Exakt. Dagen efter maratondagen (idag) begav vi oss till Olympiastadion för att checka in stället, om det var "the place to be" så att säga. Det var det inte. Eller njae, inte när vi var där iallafall. Vi bestämde oss för att se faran och olagligheten i vitögat och hoppa över spärrarna och smita in. Men så blev det inte så vi köpte en inträdesbiljett istället. Riktigt maffigt var det som ni kommer kunna se av bilderna nedan!


Det sprangs å det vildaste!


Här springs det ännu mer. (Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet, har inte med canon att göra, det har med mig)
Det kom folk från Mexiko

Och från Sverige


Och från cp-landet


Olympiastadion from ze outside


Olympiastadion from ze inside


Glad turist nummer zwei

Två klassiska arier


@vipen


Smidigt sätt att dölja att det är en gammal nazi-klocka


Jesse Owens och andra svarta amerikaner som plockade guld i typ allt var enligt uppgift en riktig nagel i ögat på Hittelito som under Berlin-OS '36 skulle visa den ariska rasens överlägsenhet. Tji fick han.

Vad gjorde vi då istället för att själva vara aktiva? Jo
Åt god mat


Och visade god vänner runt i lägenheten

Snart ska ni få höra om våra IKEA-strapatser. Tills dess! /Alex

Lördag

Dagens planer var klara redan igår. Vi skulle bege oss till en park, studera tyska till gryningen och sedan bege oss hemåt. Det spöregnar. Således hemmachill!
Frukost serverades och vår nyttiga vardag har börjat - Gröt, äggmackor, apelsinjuice och kaffe.
Lunch - Tonfisk, pasta och mjölk
Middag blir nog en hemmalagad variant av Tortilla
På grund av regnet har dagen timmar fyllts med Boondock saints, bröderna lejonhjärta på tyska för Alexander. Själv har jag vigt dem åt Chelsea på Stadium of lights, tyska hörkurs och youtube-klipp. Ikväll blir det nog Robin Hood eller Wall Street 2 och förmodligen en kortare barseyour. Hare

Nyinflyttade + Vuxenpoäng

En snabbrepris på vad som hänt - Nyvakna på grod-stället tog vi oss en stor frukost, eller frühstück royalé som de så vackert uttryckte det. Vi sa sedan adjö och lovade oss själva att aldrig återvända. Tog oss till vårt riktiga hostel och tog det toklugnt i bistron med mackor, diverse kaffevarianter. Fastnade i bloggandet, facebookandet och väldigt lite tyskastudier.

Rätt rutinerat bakishäng


Alexander imponerades dessvärre inte av currywursten men alla maträtter
som har ett museum i Berlin till sin ära är värda ett försök till...
Själv har jag fastnat för 2 euros woken
Allmänt fet väggmålning utanför den mest alternativa baren hittills


Klockan stod plötsligt på halv sex och vi begav oss för att möta upp Edu, ägaren av vår lägenhet. Med en cykel i ena handen, en väska på vardera sidor av kroppen och ett handbagage i andra handen bar det av ner i tunnelbanan. Väl där lyckades jag med cirkusnumret att dyka in i vagnen, åkalla allas uppmärksamhet, bara för att tappa balansen igen. Alla log snällt, för att sekunden senare vända mig ryggen och storskratta. Svettiga, trötta och lätt stressade hittade vi hem.

Edu gav oss en genomgång av allt viktigt, fick betalt och lämnade oss för Israel och Tel-Aviv. Ensamma med breda leenden satte vi oss i kvällssolen på balkongen och avnjöt lägenhetens första iskalla bärs. Alexander sorti kom lika snabbt som överraskande, då hann dök ner tidigt mellan lakanen och bäddade helt perfekt(vuxenpoäng). Själv satt jag uppe i tre ytterliggare timmar spelandes http://www.mousebreaker.com/games/jumpersforgoalposts3, ett ganska väldigt mycket beroendeframkallande spel, för er fotbollsintresserade.
Senare, nästa morgon, vaknade vi i vårt nya hem. Vi borstade tänderna, packade upp, satte vår egen touch på lägenheten, städade bort Edus saker ytterliggare och gjorde oss allmänt hemmastadda. Vidare for vi ner på stan för att storhandla(vuxenpoäng). Mot Lidl och vidare ... Vi lyckades fylla en vagn till bredden, betalade, kom i sista sekund på att en fryspåse skulle fylla en funktion(vuxenpoäng mig) och traskade hemåt. Där blev det sedermera tyska pretzels & kaffe. Första middagen bestod av ris, kyckling, morötter, ärtor och sweet chili. Nu sitter vi i soffan i väntan på Iron man 2 och Robin Hood anno 2010.
PS. man city - chelsea imorgon sen väntar dubbelderby i hockey och fotboll mellan Gnaget och DIF söndag & Tisdag.  tacka vet jag PPV
Bilder från lägenheten med lite blandade glada studenter!
Glömde påsar. Således måste vi upp och ner till lägenheten på våning
tre en gång endera kundvagnen en gång. Ingen biggie... PS. vårt kök


Walk in closet  18 m2/ öppen garderob i ett sovrum på 18 m2


Where the magic might, if we are very lucky, sometime, in the future
ja eller nått, sovrummet med liten balkong för morgonsol


Hall (kommentera om du skulle känna dig hemma, ni vet vilka ni aer)


Litet rum mellan vardagsrum och toalett, förvaring 2.0

Vardagsrum från balkongdörren


Vardagsrum med integrerat kök


Balkong + 1 skön jävla stekare


Toalett / tvättstuga

Peace Out -

Berättelsen om fabriksbaren och de två groggludrena

Med Grodhostellet i ryggen begav det sig till ett litet men fräscht pizzahak som vi direkt fattade tycke för. En schysst pizzaslice som i valdi (najs) hade kostat typ EUR 5.50 kostade här EUR 1.80. Jag tog mig två stora slices och två flasköl som jag allt som allt fick punga EUR 6.20 för. Vi blev mätta och glada.
Vi hade på måndagskvällen träffat en trevlig irländare som bombade oss med sms. Jobbigt? Nja. Kul med lite uppskattning? Absolut. Vackra och uppskattade som vi kände oss gick vi med på att ta en barrunda med honom och hans grupp och begav oss därför ner från Berlins motsvarighet till norra Norrland till en bar som hette Zapata. Baren vi hamnade på var helt fantastisk. Man började med att gå igenom en typ gammal fabriksbyggnad med kyrkoliknande högt i tak och kom sedan ut på en stor sandbeströdd innergård. Väl därinne fanns det ett dussintal olika små barer. Någon i ett skjul, någon i ett tält och någon i en gammal Volkswagenbuss. En jägershot kostade 1 euro. Vi rockade på med tyskölen serverad i estetiskt inkorrekta plastglas. Det bjöds på gammal Stones och Dire Straits och även lite underhållning:
Det var av någon anledning fotoförbud inne i fabriken och på innergården men jag tjuvade lite och lyckades iallafall paparazzifota underhållningen och lite husfasader så att ni får en liten liten bild av hur det såg ut
Barrundan fortsatte till diverse randombarer av varierande kvalitet. Jag och Gustav började båda, trots trevliga ölpriser och jägermeistershots som medföljde vad man än köpte, känna att plånboken hade krympt så pass mycket att någonting drastiskt behövdes göra. Vi klarade oss utan drastiska åtgärder för det visade sig att den trevlige irländaren som hade bjudit in oss till barrundan hade fattat så pass mycket tycke för oss att han gärna kunde tänka sig att betala för oss. Även hans brittiske vän stämde in i öl- och drinkköparsången och bjöd oss frikostigt. Härligt tyckte vi och cruisade genom natten med fulla magar och nästan lika fulla plånböcker. Efter alla otroliga Kallishistorier från diverse osofta tjejkompisar tänkte vi att det var vår tur att pröva på groggludrandets ädla konst, och som vi lyckades.
Irländsk vän Paul med groggluder


Den irländske vännens brittiske kollega. Han var inte britt utan kom ursprungligen från Zimbabwe men hade flyttat till England när Mugabe började grisa runt som värst. Det var riktigt intressant att höra. Att gå från Afrikas modellnation till det kaosland det har blivit idag är en schysst bedrift. Utpal, som han hette, berättade historier från när han hade varit där för tre år sen och hälsat på sin familj. Folk hade sprungit med sina lönecheckar och direkt handlat så mycket mat man bara kunde för att efter en timme kunde månadslönen vara värd precis ingenting. Det har emellertid äntligen skett förändring och handel med USD har temporärt införts vilket redan har gjort att mataffärena fyllts och ekonomin förbättrats, at least that's what Utpal told me.
Kvällen avslutades på en nattklubb under S-bahnlinjen som såg ut precis som vad den var -en gammal tågtunnel. Tre dansgolv varav ett spelade rock, ett typ pop/rnb/tuggummimusik och ett schysst house. Efter diggande till partouze och andra Swedish House Maffia classics fick Gustavs mage nog och ville hem. Glatt salongsberusade skulle vi ta oss hem till Prenzlauer Berg. Det visade sig att vi i princip behövde ta oss från södra delen av fyramiljonerstaden Berlin till norra. Det var en redig cykeltur men tack vare ett lockande grodhostel och vassa cyklar tog vi oss hem helskinnade.
Väl på vårt älskade grodhostel somnade jag på mina sedvanliga tre sekunder och Gustav fick gå i sporrsträck till grodtoan halva natten. Summa summarum en hellyckad utekväll i fantastiska Berlin! Nu ska vi alldeles snart åka över och installeras oss i vår alldeles egna lägenhet. Frobenstrasse here we come!
Glada grodhälsningar Gustav & Alex

Grodhostellet

Det var lika makabert som det låter. Vi hade som sagt inget rum för natten och kom tillbaka till Circus för att lösa det hela. De ringde upp det enda hostel i Berlin de trodde hade en möjlighet till lediga rum, Grodhostellet. Grodhostellet hade lediga rum. Kanske för att ingen vill bo på ett grodhostell. Vi var emellertid så illa tvungna så vi cyklade upp till norr-norra Berlin där vårt nya hem ocharmigt nog låg. När vi slår upp dörrarna till das Frosch-Hostel möts vi av, just det, grodor. Grodor överallt! Grodor på väggarna, grodor på borden och grodor i skåpen. Inredningsdesignern måste ha varit hög som ett trettiovåningshus. Till en början var grodorna roliga. Sen blev det bara obehagligt. Vart man än gick fanns det grodor. De mest obehagliga grodorna var de glada barngrodorna. Något stod inte rätt till. Jag pratade tidigare om trevligare och otrevligare våldtäkter. Här hade det kunnat utspela sig riktigt otrevliga våldtäkter. Grodvåldtäkter. Jag undvek att tvätta håret när jag duschade för att jag helt ärligt var påtagligt övertygad om att den grodälskande receptionisten skulle komma in i duschrummet och sjunga smågrodorna iklädd groddräkt. Och sen göra saker med mig som jag inte ens vill tänka på.
Vi tog oss därifrån illa kvickt och ville inte ens tänka på vad som skulle hända när vi återvände för natten. 

Snabb recap tisdag/onsdag

Dagarna börjar redan flyta in i varandra härnere. Eller iallafall tisdagen och onsdagen. Kan ha att göra med att vi har gjort absolut nada. Eller njae, typ. Tisdagen började med att jag jobbade och Gustav sov. 1050 kronor rikare insåg jag att vi behövde äta. Vi bestämde oss för att ta en långcykeltur från vårt Circus Hostel till China Box, tvärs över gatan. Här har ni routen:
Jag står utanför restaurangen och fotar hostellet. Det var skönt med lite frisk luft och motion.

Sen, runt 13.37 satte vi oss i lobbyn. Vi satt där till klockan 20.30. Jag gick inte ens upp för att gå på toa. När vi sen runt 20.31 insåg att våra magar kurrade tog vi cyklarna ner till Hackeshermarkt för dagens höjdpunkt, middagsuno. Och som det unades. Med öppningsfrasen "Vi dunkar upp Redhorse va?" "Ja släpp lös henne" drog det igång. Det som är så chill med headsuppuno vid middagstid är förutsättnings- och kravlösheten. Man spelar en sex-sju händer som att inget hade hänt.
Maten var het men unon var hetar

Den avslappnade stämningen var touren till fördel som kammade hem det hela efter sju händer. Det unades upp på Rocco, ett riktigt turisthak på turistparadiset Hackeshermarkt. Maten var varken prisvärd eller välsmakande och personalen var otrevlig (något som är väldigt ovanligt för mystrevliga Berlin). Men unon var åtminstone bra. Redhorse har landat på tysk hemmamark. Det är här hon hör hemma.
Onsdag skulle vi aktivera oss mer hade vi sagt. Solen lyste tungt över staden och det var riktigt sommarhett. Vi tog därför oss en cykeltur över gatan till China Box och tog oss tillbaka hem till lobbyn. Nej nu ljög jag faktiskt. Vi cyklade ner förbi Alexanderplatz och tog oss via Karl Marx Strasse till ett second hand-varuhus vid Frankurter Tor. Det var ett asdåligt second hand-varuhus. Vi gick därför ut i den stekheta solen och la oss med varsin tidning i en park. Gustav läste och jag somnade på sedvanligt Alexandermanér. Jag låg och sov i 2,5 timmar vilket var bland det bästa jag gjort.
<Fotomontage> Gustav låtsassov lite för kamerans skull.

Jag vaknade abrupt upp ur min (skönhets)sömn. Vi hade problem. Vi hade inte vidarebokat hostellet för onsdagsnatten och det hade blivit fullbokat. Historian om Grodhostellet ska nu berättas.


Kontaktuppgifter + lite ord

....
I och med att vi anlänt till Berlin anser jag sommaren, vilken utspelade sig till en av de mest minnesvärda i mitt, officiellt över. Nu väntar en ny period i mitt liv. Flyttat hemifrån, stolt leasare av en tung lägenhet placerad centralt i Berlin. Möts av ett nytt Berlin, utan den kokande värmen, utan must see kraven, utan de 200 000 superturisterna, defineras av att röra sig i flok och vata överallt - tänk japaner on tour. Vi möter en större storstad, mer avskalad och brutalt ärlig än man träffas av som vanlig turist. Vilket är precis vad vi förväntat oss. En sex månader lång seyour har precis börjat i vilken vi ska, lager för lager skala på Berlins hårda men samtidigt välkomnande yta. I Berlinsk anda har det än så länge inte grävts speciellt djupt i något, dock hiskligt lite i ofantligt mycket. Hitintills är erfarenheterna endast positiva. Det är sällan jag använder de där tre varma kärleksfulla orden, och jag väljer att välja några mindre seriösa. Jag gillar Berlin.
PS. Kontaktuppgifter är nu färdiga.
Gemensamma:
Frobenstrasse 5
10783 Berlin, Tyskland
http://Berlincalling.blogg.se
Gustav Bengtsson
Mobil +49(0)15251514736
Email gustav.bengtsson@mail.com
Alexander Åström
Mobil +49(0)15251514736
Email alexander.astroem@googlemail.com
....
I och med att vi anlänt till Berlin får sommaren, vilken utspelade sig till en av de mest minnesvärda i mitt liv, anses officiellt över. Nu väntar en ny period våra mitt liv. Flyttat hemifrån, stolt leasare av en tung lägenhet i Berlin. Vi möts av ett nytt Berlin, utan den kokande värmen, utan must see kraven, utan de 200 000 superturisterna, ni vet de som rör sig i flok och befinner sig alltid där du är - tänk japaner on tour. Vi möter en större storstad, mer avskalad och brutalt ärlig än man trott. Vilket är precis vad vi hoppats på. En sex månader lång seyour har precis börjat i vilken vi ska, lager för lager skala på Berlins hårda men samtidigt välkomnande yta. I Berlinsk anda har det än så länge inte grävts speciellt djupt i något, dock hiskligt lite i ofantligt mycket. Hitintills är erfarenheterna endast positiva. Det är sällan jag använder de där tre varma kärleksfulla orden, och jag väljer att välja några mindre seriösa 4 now.  Men... Jag gillar Berlin.
/ Gustav

Kontaktuppgifter är nu färdiga.

Frobenstrasse 5
10783 Berlin, Tyskland
----------------------------------
Gustav Bengtsson
Mobil +4915251514736
Email gustav.bengtsson@mail.com
----------------------------------
Alexander Åström
Mobil +4915251514737
Email alexander.astroem@googlemail.com
----------------------------------

Dagens visdomsord

Det diskuterades våldtäkter. När vi idag var inne i en mörk, obehaglig men ändå lite mysig gränd sas det: "ja men här skulle jag absolut kunna tänka mig att bli våldtagen" Det fortsatte med "Ja men alltså inte så att jag skulle vilja bli våldtagen men om jag skulle tvingas skulle jag absolut kunna tänka mig den här gränden. Det finns ju våldtäkter och sen finns det ju trevligare våldtäkter"
Det tycker vi så här i efterhand var lite eftertänksamt och fint.

Vi har fått oss en lägenhet!!!

Ja men absolut, ni hörde rätt. Lägenhet nummer två på gårdagskvällens visningstur visade sig vara en riktig fullpoängare! Härligt beläget på den gamla horgatan Frobenstrasse. Vi kom upp och mötte vår Vermieter, dvs killen vi kommer hyra lägenheten av. Han var en fantastiskt schysst, glad och trevlig typ 30-årig kille som ska flytta över till sin pojkvän i Israel. Bosniskt ursprung hade han också, kom hit till Berlin under krigsåren. Lägenheten var helt perfekt! Ett trevligt sovrum (vi kommer få dela säng! inget någon av oss har några problem med), liten mysig hall, rymligt och varmt vardagsrum/kök (inte temperaturmässigt då). Fördelaktiga förvaringsytor, charmigt badrum och balkong mot en växtlig innegård. Morgon- och kvällssol. Det ligger i stadsdelen Schöneberg och väldigt nära Kreuzberg. Centralt, roliga kvarter (som vi har förstått det) och trygg stadsdel. Låter som att jag försöker sälja på er lägenheten men det kan ha att göra med att vi helt enkelt bara är väldigt glada! Bilder kommer när vi flyttar in på torsdag eller fredag. I Berlin has det förtillfället ett enormt flyt. So long /Gustav und Alex
http://maps.google.se/maps?hl=sv&q=frobenstrasse&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
p.s. undrade ni om uttrycket "horgatan" så stämmer det faktiskt. Jag vet inte om det var denna eller någon granngata men när vi cyklade på väg hem till hostelet åkte vi förbi hora efter hora på gatan (annan del av gatan längre bort). Det var lite roligt tyckte vi. d.s.

Fuck this i'm going to Felix

Sponant var det. Firas skulle det. När jag och min berlinkollega Gustav kommer hem efter den kanske produktivaste dagen i våra liv väger vi mellan två alternativ. På högersidan hade vi hissen upp till vår alldeles för lockande himlasäng och på den vänstra sidan hade vi det lika lockande alternativet att smita ner till undergroundhostelbaren och ta oss varsinn bärtz. Det blev bärtzen. Spårat va.
Det gick som det gick och eftersom en bild säger mer än fyrahundramiljoner ord säger jag bara:
Das fucking Boot - nästan 2,5 liter öl för den passande summan 10 euroGustav gillade das Boot
Alexander älskade das Boot


Så här mycket

Kvällen fortsatte på Goldmans Bar där vi träffade två amerikanska eurotripare som blev våra dryckesbröder för kvällen. De körde en eurotrip och hade varit i Frankrike, Spanien, Sverige och var även i Norge och vände efter en dag. Inte helt oväntat var omdömet om Stockholm: råsnygga tjejer men rätt upptighta människor. Classic Sthlm.
Gustav med amerikanska vänner


Genuint, ruffigt och riktigt riktigt soft


*polare*

Efter att das Boot var erövrad tog vi oss an några kompisar till henne och började bli varma i kläderna. Vi bestämde oss för att åka till klassiska Felix. Varför? Ska vi vara helt ärliga var det för att det är det absolut enda utestället vi känner till i hela Berlin. Vi fick med oss våra amerikanska polers och rockade dit.
Och Felix är alltid Felix lixom. Vi spontanraggade lite på dansgolvet vilket är en konst. Jag var nära att hångla upp en riktig tvåpoängare men insåg tack och lov vad jag höll på med och ryckte upp mig ur dimman och tackade för dansen. Vi har, väl inne på ämnet tjejer, konstruerat två parallella skalor. En som vi helt sonika döpt till Back-Home-skalan och en som då rimligtvis döptes till Berlin-skalan. Skala B1 och B2. En sexa på B1an motsvarar ungefär en åtta på B2an. Mitt nära-döden-strul var en femma på B2an.
Jag fick även se Gustav dansa! Det är lika trevligt som det är sällan. Man får vara glad för det man får när det gäller Gustav och dans, det har jag lärt mig.
Efter Felix hade vi inte fått nog så vi tog oss till en bar/nattklubb/något konstigt nära vårt hostel. Vi funtade på att skita i att gå in. Inträdet var dyrt. 1 euro. Ölen kostade 2 euro. Vi fick med oss ett glas hem. = Värt
Idag vart vi baokiz men va spelar det för roll för man lever fucking bara en gång. Alexander signar med dom väl valda visdomsorden ut och hoppas att alla fina läsare där ute får en fortsatt härlig dag! Peace från Berlin!

Berlin - dag 3

Gårdagen blev en riktigt lång dag. Schemat var lika fullspäckat som tunnelbanan här under rusningstrafik. Vi började med att besöka en av de volkshochschule-r, vilken låg i Mitte Berlin och således nära vårt hostel. Vi blev beordrade att ta oss till ansökningscentret som låg relativt långt bort.
Innan vi gav oss hän intagningsprov och beslut kring våra studier begav vi oss istället igenom Berlin tunnelbanesystem till svenska kyrkan, en trevlig upplevelse att träffa människor som var precis så hjälpsamma som man kan hoppas.
Dagen var som sagt lång, den fortlöpte såhär
1. Die Neue Schule stod på agendan och dit for vi, fick information om dess kurser och studiemöjligheter.
cirka 14:00
2. U-Bahn till ansökningscentret. En timmes kö. Alex sov(vilket han kan göra var som helst). Jag spelade iphonespel.
14:45
3. Leta kurser med tysk sneeell tant
15:30
4. Intagningsprov. Alex slog mig dessvärre. Fast med så pass lite att vi kommer gå samma kurs!
15:50
5. Mat - en fet kycklingwok inhandlades för 3 euro vilken vi både blev mätta på(Japp, lunch för 14,6 kr)
16:30
6. I bistron satt vi, vår egna hörna. Bokade upp två lägenhetsvisningar, facebookade etcetera
17:00-1840
7 Cyklar till första lägenheten, var dock inge vidare... scheisse
19:10-19:14
8 Cyklar mot centralare delar, lägenhetsvisning. Vi gillar lägenheten, han gillar oss. Ni får hela storyn senare.
20:00-20:30
9. Tillbaka till hotellet. Jag agerar vågmästare när alexander ställer ultimatumet Krök eller Sömn
Resten är historia!
Classic car


Classic våning för antagningsprov


Classic Hostel Bistro sitta i egen hörna häng


Classic viktig person åker förbi


Classic enda bilden på mig under dagen


Classic bild


PS. feszt

Clown, Polizei, Cyklar och fotbollsestestik

Den tredje söndagen i September är igång, fokus ligger på Sverige och allas vårat Val. Med förhoppningar om majoritetsregering och fyra år till med Reinfeldt i topp fanns också hopp om annat här i soliga Berlin. För oss nyinflyttade berlinare stod mycket på agendan. En söndagsfrukost, avnjuten i hostel Circus nyrenoverade bistro, cykel- och kontantkortsinköp blandat med jakten på den perfekta lägenheten stod högt prioriterat. Övriga äventyr lämnades åt vår hitintills lyckosamma spontanitet.
Efter frukosten begav vi oss 15 meter utanför entrén för att dyka ner i underjorden och ett av världens största tunnelbanesystem, Berlins U-Bahn. Efter ett möte med en energisk, trevlig sydafrikan i Neukölln och en öziltröjbärande tysk intill finansministeriet var vi två cyklar rikare. Vidare for vi längs Berlins oklanderliga cykelbanor mot Kreuzerg, och söndagloppis. En erfarenhet rikare och tio Euro fattigare lämnade vi nöjda med två fabriksnya cykellås och stora hål i magen. Lunch kändes lockande.
Ett hak drivet av några tjejer i bohémisk  stil fick bistå oss med två Chili con carne, en öl samt en afri cola.
En ny favorit

Därefter bar det av hemåt och här sitter vi nu, återigen i hotellets bistro och avnjuter fotboll i absolut världklass. Tyskland har i och med VM  och en anfallsglad inledning i Bundesliga återigen vunnit en plats i fot bollsesteters hjärtan. Vi försöker acklimatisera oss men har än så länge inte kommit långt, därför smälte vi Premier League och en kandidat till årets mål signerat Berbatov. Chelsea vann med 4-0, vinst...
Hur Polizei och clown vunnit plats i rubriken förstår ni snart!
Classic Cykel + Kastle Cykel (Classe och Kasse)

Stoppade av polisen? JA. Redan kriminella? JA Det tog oss alltså 35 timmar.
Japp, ni hörde rätt. I brådskan mellan cykelköpen tog vi beslutet.
Visste vi hur farligt det var? JA Visste vi att vi bröt mot lagen? Ja, men valde att skita i det.
Är det coolt? nej, men fett att bli stämplad som kriminell och stoppad av Aina!
Såg polizeierna så seriösa ut att vi trodde på 3 år i isolerad cell? JA
Skjutsade Alexander mig på en paket-hållare? JA


Blev vi Stoppade igen? Ja
Av vad denna gång frågar ni er.
Ett rödlyse om vi ska vara ärliga
Men tidödslande finns inte i Berlins vokabulär....Det finns däremot clownSprechen Sie Dick? Seriöst! hittar ni de manliga könsorganet?
http://www.youtube.com/watch?v=Qk5TVQKBpQE

Alexander kan konsten att köpslå


Som Alexander helt sonika uttrycker sig "fitta e najs, typ"


Nu väntar valvaka, vid seger utlovas en bild på Berlins kanske fetaste bostadfasad
Peace Berlin und UNO hälsar Alexander och Gustav(som idag skrivit)

Dresscode Berlin: Söder meets skateremo

Vi har redan kunnat konstatera att berlinare är, för sig och klär sig på ett väldigt speciellt sätt. Stilmässigt är det väldigt söder, eller snarare söder om söder. Baskrar och utstickande bågar kombineras gärna med vitt eller rödfärgat pagehår. Eller bara väldigt väldigt ovårdat hår. Vi kom gemensamt fram till att det rörde sig om en ungefär 60% lökig söder (inte hippt innesöder) 20% skate och 20% emo. Allt i en fungerande symbios.
/Alexander Åström 4 the fashionblog Berlin
Lyckades paparazzifota den stereotypa "sunkchica" Berlinkvinnan

Och så börjar det

Utan en blund i ögonen pallrade vi oss upp alldeles alldeles för tidigt för att hinna med vårt härliga lågprisflyg från arlanda. Efter farväl av diverse, mer eller mindre, ledsna föräldrar (Gustavs mamma var av förklarliga skäl ledsnare än mamma och pappa) och charmande av tjejen i incheckningsdisken kom vi igenom säkerhetskontrollen med tio kilos incheckad extraövervikt och varsitt leende på läpparna. Stek som jag är hade jag webb-checkat-in oss på rad ett så flygningen blev ett sant, men sovande nöje.
När vi yrvakna inser att vi precis har landat (och inte kan begripa att det bara har tagit 1 timme och en kvart till vårt nya liv) tar vi oss ut i den kyliga och fräscha tyska lördagsluften. Vårt flyt bara fortsätter så när våra väskor rullar in på bandet som nummer ett, två, tre och fyra prisar vi Allah och tar oss ut genom tullen.
Spontant har fått bli ett ledord för vår Tysklandsflytt så när vi står bland högljudda turkiska taxichaufförer i arrival hallen inser vi att vi måste ha någon stans att bo. Vi ringer upp svenska kyrkans akuttelefon där de svarar att deras gästrum inte är öppna under helgen, lol. Det blir istället till att freebasea, något vi tidigare både har god erfarenhet av och en erkänd talang för. Vi sätter oss i en taxi (no biggie) och ber föraren släppa oss någonstans i Mitte där vi trodde att det skulle ligga ett schysst vandrarhem. Det gjorde det inte. På Torsstrasse 60 ligger numera istället någon typ djurklinik/knarkaffär, oklart vad det var, så vi traskar vidare. Tillslut hittar vi Circus Hostel. Vi möts av en glad och fin tysk receptionist som berättar att de har en lägenhet kvar för EUR 48. Fett tänker vi och slår till. Jag var väldigt nära att till Gustav, på mitt sedvanligt opassande sätt, kommentera receptionistens utseende, men låter bli. Tur var väl det för när hon hör att vi pratar svenska börjar hon slänga sig med massa svenska artighetsfraser, det visar sig att hon har en svensk pojkvän och har pluggat svenska på universitetsnivå. Pust tänker jag.
Här kommer några bilder från hotellet och vår lägenhet:


Lobbyn


Vårt rum


Gustav i himmelssäng

Till lunch bar det iväg på en kanonsoft libanesisk restaurang som var lika prisvärd som den var god.
Matbild till Micke, Adam och Moffa

Resten av för- och eftermiddagen gick åt till att softa runt och uträtta lite ärenden runt Alexanderplatz. Här kommer lite turistbilder lightversion:


Råcool graffiti över en hel husvägg


Classic Alexanderplatz


Classic Alexander

Jeppas pappa Conny driver eget härnere

När vi sen kom hem sov vi i tre helt otroligt härliga timmar och efter diverse lägenhets- och cykelsökande gick vi ner och åt. I matväg verkar multikultistaden Berlin ha något att erbjuda alla. Vi tackade och tog emot och satte i oss varsin mexikansk fajita som kom ut i en sprakande het stekgryta (nytt ord)
Det diskuterades "trötta brudar", något Gustav inte var sen att illustrera

Vi har idag lärt oss att det finns fantastiskt mycket skojare ute på tyska lägenhetssiter, att tyska tjejer är söta bara man anstränger sig lite och att Berlin är en helt otroligt häftig och mångfacetterad stad med avslappnade och underhållande människor.
Vi saknar Tidgård och hoppas ni sover lika gott som vi. Imorgon ska det köpas cykel och gås på norsk gudstjänst. Viel Spass und Bis Morgen!
Gustav & Alex
(Alex skriver)

Willkommen!

Välkomna välkomna till vad som kommer bli både vårt, och förhoppningsvis ert, andra hem - vår Berlinblogg. Här kommer vi berätta allt sjukt vi råkar ut för och med bilder illustrera det hela. Det kommer bli assoft, vi lovar!

Tschüss
/Gustav & Alex


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0